Kedves Kollégák,

mély fájdalommal tudatjuk, hogy Szatmáriné Mályi Nóra okleveles, szakvizsgázott gyógypedagógus-logopédus, köznevelési szakértő, a Magyar Logopédusok Szakmai Szövetsége alelnöke 2021. január 9-én örökre elaludt.

 

  

Nóra a magyar logopédia egyik kiemelkedő alakja volt. Kezdetektől vezette a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Gárdonyi Tagintézményét. Rendkívül innovatív vezetőként több fejlesztés fűződik a nevéhez. Számos előadást tartott szakmai konferenciákon, rendszeresen publikált. Az MLSZSZ megalakulása óta aktívan tevékenykedett egyesületünk alelnökeként. Részt vett a SZÓL-E? Szűrőeljárás kidolgozásában, valamint a hangtani tudatosságot fejlesztő program, a Hang-lépcső és az ahhoz tartozó memóriajátékok összeállításában. Több munkája megjelenés alatt áll.

Kiemelkedő tevékenysége elismeréseként 2014-ben Palotás Gábor-díjat, 2018-ban Kempelen Farkas-emlékérmet, 2019-ben Németh László Díjat kapott.

Nyugdíjazását követően továbbra is a logopédiai szakmai élet aktív tagja maradt, rendszeresen részt vett rendezvényeink szervezésében, és előadásaival emelte azok színvonalát. A széleskörű elméleti és gyakorlati tudás mellett szakmai munkájának legfontosabb mozgatórugója a lelkesedés és a kifogyhatatlan energia volt. Informatikai, tervezői szemléletét jól ötvözte gyógypedagógusi látásmódjával. Proaktív, nyitott személyisége és az általa közvetített értékek példaként szolgáltak a kollégák számára.

Temetését szűk családi körben tartják.

Emlékét örökre megőrizzük.